Forside Bolig Inspiration: Hemmeligheden bag at indrette det perfekte børneværelse

Inspiration: Hemmeligheden bag at indrette det perfekte børneværelse

716
0
DEL
Det perfekte børneværelse har plads til leg, fordybning, fantasi og kreativ udfoldelse. Kilde: Pexels.com
Det perfekte børneværelse har plads til leg, fordybning, fantasi og kreativ udfoldelse. Kilde: Pexels.com

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Som forældre kan det være svært at indrette et børneværelse, der virkelig bringer glæde hos barnet. Se her, hvordan du sikrer dig, at børneværelset bliver helt perfekt. 

Børneværelset er barnets pusterum. Frirummet fra hverdag med skole, børnehave og fritidsinteresser. Her er plads til leg, kreativitet og fordybning. Men hvordan indretter man egentlig det perfekte børneværelse? Det er der mange forældre, der har spurgt sig selv om. Vi har samlet en liste med 4 konkrete tips, du kan anvende som inspiration, når børneværelset skal indrettes.

#1: Lad barnet være med til at bestemme

Børn er ikke indretningseksperter, men alligevel skal de have indflydelse på, hvordan det kommer til at tage sig ud. Det er trods alt barnet, der skal benytte værelset. Lad stærke farver dominere, hvis barnet ønsker det. Hæng fototapet op, hvis barnet ønsker det. Selvfølgelig skal du ikke gå udenfor rimelighedens grænser, men det er vigtigt, at dit barn er med til at sætte sit eget, personlige præg på sit værelse.

#2: Barnet skal have plads til sine interesser

Om dit barn spiller tennis, samler på Jumbo-bøger, elsker fodbold eller har en helt anden hobby, så bør det have en central plads i børneværelset. Fritidsinteresser og generelle interesser fylder meget i børnenes verden, og de er med til at definere, hvem de er — og derfor er det vigtigt, at de får en plads fremme, hvor alle kan se dem.

#3: Der skal være plads til fordybning

De fleste børn er kreativt anlagt, hvorfor de bør have en særlig plads på børneværelset, hvor de kan fordybe sig i deres interesser. Går barnet i skole, så er det også en god idé, at han eller hun har et sted, hvor der er plads til at fordybe sig i lektier, opgaver og andre skolesager.