Forside Børn Gode råd til sommerferie med børn

Gode råd til sommerferie med børn

64
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sommerferien er den oplagte mulighed for at komme helt ned i gear og nyde en velfortjent pause fra hverdagens trummerum sammen med børnene. Her får du en række tips til, hvordan du undgår bøvl og bekymringer, der kan være med til at ødelægge ferieidyllen.

#1: Vær tålmodig

Det første, der er nødvendigt, når du sommerferien banker på døren, er at forberede sig på, at det kræver tålmodighed. Det kan være vanskeligt at finde rytmen og lægge arbejdet bag jer. Det tager for mange en uges tid at omstille sig til sommerferien og -stemningen, hvorfor det er vigtigt at være tålmodig i starten, indtil roen stille og roligt sænker sig.

#2: Definér jeres ønsker sammen

Det er en god idé, at du og familien sammen sætter jer ned og definerer, hvad den gode ferie er for jer. Ønsker I bare at slappe af i de vante omgivelser, uden at skulle bekymre jer om hverdagen, eller vil I hellere ud og have nogle oplevelser sammen med familien?

 

Nogle vil måske i sommerhus, imens andre ønsker at tage på en ferie til udlandet. Det er nødvendigt, at I i fællesskab beslutter jer for, hvad det er, der skal danne ramme om jeres ferie. Hvis I vil i sommerhus, kan I finde muligheder for sommerhusudlejning her.

#3: Find den rigtige rytme 

Det kan være vanskeligt at gå fra at skulle på arbejde hver dag til ikke at skulle lave noget. Det kræver tid at finde den helt rigtige rytme, samtidig med at I har børn, som også skal have opmærksomhed. 

 

Samtidig vil det garanteret også være vanskeligt for børnene, når de pludselig går fra at se deres kammerater hver dag i skolen til at skulle være hjemme med forældrene hele dagen. Det kan være hårdt og stressende, men det handler om at finde den helt rigtige rytme, så I ender med at få den ferie, I har drømt om sammen – og husk nu, at det kræver tålmodighed, når børnene går på sommerferie.