Forside Livsstil Få mere tid til familien med et hjemmekontor

Få mere tid til familien med et hjemmekontor

787
0
DEL
Computer

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når man bliver forældre, følger der ikke kun en hel masse glæde med, men også en konstant dårlig samvittighed over ikke at bruge nok tid sammen med børnene. Det er svært at få både arbejde, hobby og børn til at gå op i en højere enhed, og når du endelig har tid til børnene, er du som regel totalt udmattet efter en lang dag.

Hvad er dine prioriteter?

Hvis dette lyder bekendt, er det tid til at overveje, om du skal lægge noget om i dit liv. Hverken du eller dine børn er tjent med et hektisk liv, hvor hver dag handler om at komme igennem og videre til den næste. I fortjener en rolig hverdag, hvor der er tid til at lave en tegning, tale om dagens oplevelser og bare tilbringe kvalitetstid med hinanden.

Det kan være en svær beslutning at tage, men hvis du føler dig stresset i hverdagen, skal du tage en snak med din chef om, hvad I kan gøre. Det er ikke sikkert, at du har økonomisk råderum til at gå ned i tid, men i mange jobs kan du i dag være så heldig, at du kan omlægge noget af din arbejdstid til hjemmearbejde. Hvis det ikke er muligt, kan du måske få byttet nogle af dine opgaver ud med en anden type, som godt kan klares hjemmefra.

Arbejd hjemmefra og spar tid

Hvis du for eksempel kan gå fra arbejdet to timer tidligere hver dag, får du pludselig også eftermiddagen sammen med dine børn, så I kan gå en tur, købe ind og lave mad sammen. Efter børnene er puttet, eller hvornår der nu lige passer dig, kan du så indhente de to timers arbejde.

Vi kan kun anbefale at indrette et kontor til formålet, så du har mere plads og nemt kan styre, hvor og hvornår du arbejder. Du skal egentlig bare bruge et skrivebord, så er du godt i gang. Du kan endda vælge enten et ekstra stort skrivebord eller et lille bord ved siden af, så børnene kan lave lektier eller tegne ved siden af dig. På den måde slår du to fluer med ét smæk.