Forside Forældre Mor og far har brug for tid alene

Mor og far har brug for tid alene

640
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når man får børn, finder man meget hurtigt ud af, at de er de vigtigste i hele verden, hvilket også hurtigt kommer til at betyde, at de bliver omdrejningspunktet om alt fra hverdagen til weekenden og ferierne. Det betyder også, at mor og far i mange tilfælde ikke kommer til at være andet end mor og far, og helt glemmer at være mand og kone, kærester, forlovede eller hvad man nu er.

Det er helt normalt og uundgåeligt i barnet eller børnenes første tid, at man er sammen med dem hele, da de af gode grunde ofte ikke kan undvære mor det første lille års tid. Det er dog yderst essentielt for mor og fars forhold, at de også husker hinanden, så familien ikke kun er mor og far og børn, men også er et ægteskab, hvor der så er børn involveret.

Riv stikket ud – og kom afsted.

Når barnet eller børnene er gamle nok til at blive afleveret i et døgns tid ved bedsteforældre eller lignende, så gør brug af det fra tid til anden. Det er vigtigt at i husker at være sammen bare jer to – tag på et weekendophold væk fra storbyerne, hvor der er tid til at nyde hinanden uden alt for mange afbræk. Gå en tur, snak om gamle dage, hvordan det var inden børnene, og hvordan det var dejligt dengang, men også om hvordan det er bedre nu.

I skal nok starte med at være væk en enkelt overnatning og tag den i Danmark, så i aldrig er langt væk, hvis der skulle ske noget. Når børnene er gamle nok, kan i måske tage en forlænget weekend til Paris eller London.

Børnene vil elske det

Dine børn vil ikke mene, at du efterlader dem et sted, og de vil helt sikkert elske at være sammen med bedsteforældrene i en hel dag eller to. De vil dog nok ikke elske det så meget som bedsteforældrene, der får lov til at have dyrebar tid sammen med deres børnebørn.

Det er naturligvis ikke noget, i skal gøre hele tiden, men det er sundt at gøre et par gange om året som minimum. Både fordi i får noget ud af det som par, men også fordi i får noget ud af det som familie og det er til glæde for både jer, børnene og bedsteforældrene.