Forside Børn Tid til familien er vigtigere end løn

Tid til familien er vigtigere end løn

521
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når det kommer til arbejde, er der typisk to faktorer, der gør at vi går på arbejde. Vedligeholdelsesfaktorer og motivationsfaktorer, og begge skal helst opfyldes, hvis vi skal være glade og tilfredse i vores arbejde. Der er mange, der tror at penge, altså lønnen, er en motivationsfaktor, men det er ikke tilfældet.

Vi går naturligvis til dels på arbejde for at få løn, men det er ikke lønnen der motiverer os, og derfor er det også en vedligeholdelsesfaktor. Vi kan naturligvis godt motiveres af at få en højere løn, men når vi så har fået den, så vænner vi os til det, og vil have mere næste gang. Det er derfor ikke motivationen i sig selv, der er motivationen.

Lønnen betyder desuden ikke alverden for ens karriere, hvis man ikke har det godt på sit arbejde. I så fald vil man være ansat på lånt tid.

Vi vægter familien højre end løn

En af de ting som mange er begyndt at vægte meget end meget andet, og det er tid. Tid til familien. Mange virksomheder er derfor også begyndt at tage mere hensyn til familielivet end tidligere.

Virksomheder ved godt, at hvis de vil tiltrække de bedste og mest dedikerede medarbejdere, så nytter det ikke kun at lokke med en høj løn. Virksomheder gør derfor meget for at gøre sig mere attraktive ved at have gode ordninger.

Et godt eksempel på dette, er IT virksomheden Elbek-Vejrup, der flere gang er kåret som en af landet bedste arbejdspladser. Her går de meget op i familieværdier og at være fleksible i forhold til familien hjemme. De ved nemlig godt, at en medarbejde der har det godt hjemme, sandsynligvis også vil være det på jobbet.

Hvis man er glad på arbejdet, tager man samtidig dette med hjem, og derfor kan arbejde og fritid heller ikke skilles helt ad.