Forside Generelt Til familiens handyman – dette VVS – arbejde kan du selv lave

Til familiens handyman – dette VVS – arbejde kan du selv lave

496
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det mest praktiske for en familie at have må næsten være en handyman, og det er lige meget om det er mor eller far som kan fikse de skavanker, som huset påtager sig i løbet af årene. Men det er som om, at der er færre handymen derude, end der var for år tilbage. I takt med at vi har bevæget os fra et industrisamfund til et informationssamfund, er der færre mænd og kvinder som selv kan klare hverdagens små og store reparationer. Men i visse tilfælde så er det meget godt, at mor eller far ikke selv giver sig i kast med arbejdet og i stedet overlader det til håndværkeren. Der er især meget VVS – arbejde som det ikke er tilladt for amatørhåndværkere at pille ved.

 VVS – arbejde man selv kan klare

Hvis man står med noget VVS – arbejde, som man er i tvivl, om man må arbejde på selv, så er der en sikkerhedsregel som man næsten altid kan følge. Man holder sig for alt det som er installeret før kuglehanen som i de fleste tilfælde er placeret under vasken. Kuglehanen er den ventil som kan lukke for alt den udefrakommende vandforsyning. Men hvis man selv kan lukke for vandet, så kan man principielt selv pille ved alt som er installeret efter kuglehanen.

VVS – arbejde man ikke selv må klare

Selvom VVS – arbejde måske ikke lyder særligt farligt, så er det faktisk underlagt et regelsæt som er sat af sikkerhedsstyrelsen, og det er disse regler som siger, at hvad ikke selv må arbejde på. Man kan principielt selv arbejde på alt som er installeret efter kuglehanen, hvis man selv kan lukke for vandet. Man må fx ikke selv montere kloak- og afløbsrør eller tilslutte afløbet fra en bruser.

Fordele ved selv at kunne klare det

Men selv det er begrænset, hvad man selv kan klare, så kan det godt være en god idé at lære. Det er fx billigere, da man kun selv skal betale for de dele som påkrævet. Læs mere her.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familielivet.net/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353