Forside Forældre Sundhed: Undgå arbejdsrelaterede smerter, der går udover familielivet

Sundhed: Undgå arbejdsrelaterede smerter, der går udover familielivet

441
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke alle skrivebordsstillinger, der er lige gode. Mantraet hedder dynamik, og hvis du har et stillesiddende arbejde, så husk på at den næste stilling altid er den bedste. Her får du et par gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå smerter og skavanker forårsaget af et stillesiddende arbejde.

Faktisk er det vigtigere, end man skulle tro, at holde sin krop i bevægelse. Sidder man ved skrivebordet dagen lang, vil det på et tidspunkt udmønte sig i skader — og risikoen for sygdom senere i livet vil ligeledes stige.

Dynamik er essentielt

Nu og her vil mange, der arbejder med stillesiddende arbejde, opleve, at smerterne kommer til udtryk i form af hovedpine, spændinger i nakken, væske i benene samt lændesmerter. Ved at dyrke mere motion og være i bevægelse i løbet af arbejdsdagen, vil man kunne komme mange af disse smerter til livs.

Dyrk motion uden for arbejdstiden

Det er vigtigt, at man sørger for at bevæge sig i løbet arbejdsdagen — men også efter, at man er kommet hjem. Hvis du bruger din dagligdag på et kontor, er det nemlig vigtigere end ellers, at du får bevæget dig, når du har fri.

Derfor lyder et af de vigtigste råd; sørg for at dyrk motion et par gange om ugen. Gerne intensiv motion i en halv time ad gangen.

Sørg for en ordentlig kontorstol

Hvis du sidder på en kontorstol, der ikke opfordrer til bevægelse og samtidig støtter din krop på de rigtige steder, så er du næsten sikker på, at du får smerter på et eller andet tidspunkt. Det kan du læse mere om her.

Den stol, du får, skal have rygstøtte, så den støtter i lænden, når du sidder tilbagelænet. Samtidig er det vigtigt, at stolen på en måde opfordrer til bevægelse. Det gør den ved ikke at være alt for komfortabel, uanset hvor underligt det end lyder. Derudover skal den være justérbar, så det er muligt at justere højden.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familielivet.net/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR