Forside Generelt Styr på testamentet?

Styr på testamentet?

594
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Testamente pris

Du skaber tryghed med et testamente, så du er sikker på, at din formue fordeles efter dine ønsker. Læs mere om, hvilken betydning testamentet har, og hvilke konsekvenser der er ved ikke at få lavet et. Slutteligt kan du blive klogere omkring pris på testamente.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, der giver dig mulighed for at bestemme dine arvinger, og hvor meget disse arvinger skal arve efter dig. Der er ikke fastsat nogle krav til, at du skal være i familie med dine udvalgte arvinger, hvorfor du godt kan gøre venner, bekendte eller andre til dine arvinger. Du skal dog bemærke, at der er visse arvinger, som har krav på en del af arven, hvilket kaldes for tvangsarv.

Testamente (og dets) betydning

Et testamente har stor betydning for fordelingen af din arv, hvorfor du får det fulde overblik over, hvem der arver hvad, hvis du får lavet et testamente. Hvis du ikke får lavet et testamente, er det Arveloven, der bestemmer, hvem der skal arve efter dig. Grundet de mange måder en familie kan være sammensat på, er det meget forskelligt, hvem der bliver arvinger, da det hele afhænger af din familiestruktur. Hvis du derfor har særlige ønsker og holdninger til, hvordan din arv skal fordeles, bør du få oprettet et testamente. Dermed er du sikker på, at det er de retmæssige personer, der kommer til at arve efter dig.

Konsekvenser af ikke at have et testamente

Man kan frit selve vælge, om man ønsker at få lavet et testamente. Hvis ikke man får lavet et, skal man være opmærksom på, at det er Arveloven, der udpeger arvingerne. Det betyder, at du ikke selv er herre over, hvem der skal arve efter dig. Mange udskyder eller undlader at få lavet et testamente, hvilket har resulteret i, at tusindvis af danskeres formuer går til andre end de tiltænkte hvert år. Ifølge eksperter er det op imod 30% af al arv, der går til andre end de tiltænkte. Derfor opfordrer vi til at få lavet et testamente, så du er sikker på, at din arv fordeles efter dine egne ønsker.

Hvis du har en kæreste, og I måske endda har børn og boet sammen i mange år, vil din kæreste ikke arve efter dig ifølge Arveloven. Det skyldes at Arveloven ikke tilgodeser ugifte samlevende, men prioriterer livsarvinger, som eksempelvis kunne være jeres fælles børn. Dette kan sætte efterlevende samlever i økonomiske problemer, da vedkommende ikke arver efter sin ugifte samlever, da arven vil gå til livsarvingerne. En anden risiko ved ikke at få lavet et testamente er, at statskassen i visse situationer kan modtage din arv. Dette kan ske i tilfælde af, at du ikke har nogle arvinger ifølge Arveloven.

Det kan være en rigtig god idé at sikre dig selv, og få lavet et testamente. Dermed ved du, hvordan din formue bliver fordelt. Derudover mindsker du risikoen for, at de efterladte skal diskutere sig frem til, hvem der skal have hvad. Som boligadvokater har vi erfaret, at det kan være svært at fordele en arv blandt familiemedlemmer, da mange materielle ting kan bære stor affektionsværdi. Dette kan skabe kontroverser og konflikter i en tid præget af sorg. Derfor kan du spare dine efterladte for dette ved at bestemme fordelingen af din formue i et testamente.

Hvad koster et testamente?

Det er svært at give en cirka pris på testamente, da prisen afhænger af testamentets omfang. Hos NEMADVOKAT giver vi altid en gratis vurdering af din sag, hvor vi i fællesskab taler om dine specifikke ønsker og behov til dit testamente. Herefter får du et tilbud på et testamente, som indeholder alt det, der er blevet aftalt i fællesskab.

Vores testamente pris starter fra 3.500 kr. inklusive moms, og vores mål er altid at finde den bedst mulige løsning til lige netop dig. Udover prisen på testamente må du påregne et gebyr til notaren på 300 kr. Dette gebyr går ikke til NEMADVOKAT, men udelukkende til notaren, der bekræfter underskrivningen af testamentet.

Kontakt os i dag på 70 71 81 84, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at få lavet et testamente. Vi står klar til at rådgive