Forside Generelt Skal du arrangere en begravelse?

Skal du arrangere en begravelse?

333
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Har du mistet en, du holder af og skal stå for begravelsen? Det kan være uoverskueligt at skulle forholde sig til de praktiske tiltag, der følger, når et familiemedlem går bort. Derfor har vi her lavet en liste til dig, så du forhåbentlig kan gemme lidt af overskuddet til dig selv.

Dødsattest

Når man finder den afdøde, skal man kontakte en læge. En afdød person skal altid tilses af en læge, som skal bekræfte tabet. Derefter skal der skrives en dødsattest. Dette gøres af lægen.

 

Anmeld dødsfaldet

Derefter skal dødsfaldet anmeldes til begravelsesmyndigheden. Dette skal gøres senest to dage efter dødsfaldet. Du skal vedlægge dødsattesten, som lægen har skrevet. Du skal desuden oplyse, om den afdøde person skal begraves eller kremeres, og om en præst skal medvirke til begravelsen eller bisættelsen. Du skal desuden oplyse, hvornår begravelsen skal foregå.

 

Bedemand

Når selve begravelsen skal arrangeres, kan det være en god idé at involvere en bedemand. Dette kunne fx være bedemand Svendborg, hvis du bor i nærheden. En bedemand hjælper en med alle de praktiske forhold, der kommer i forbindelse med begravelsen. De fleste vælger at benytte sig af en bedemand, da man ofte ikke er i en hensigtsmæssig tilstand til at klare de praktiske gøremål selv.

 

Dette skal du også være opmærksom på

Sidst, men ikke mindst, er der tre tiltag, som det er godt at være opmærksom på. Husk fx at undersøg, om den afdøde har nedskrevet nogle ønsker til, hvordan begravelsen skal finde sted, så du kan indfri det sidste ønske.

Husk at annoncere den afdøde, hvis du gerne vil. Du kan gøre det på afdoede.dk, eller kontakte en avis, som udgiver annoncen for dig.

Husk at den afdøde skal have en kiste – uanset om han skal brændes eller begraves. Hvis den afdøde skal brændes, skal dette gøres i en kiste. Kisten er desuden bundet op på nogle krav, som det er lovpligtigt at overholde.