Forside Børn Skal dit barn have briller?

Skal dit barn have briller?

78
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er generende når man ikke kan se ordentligt. Som voksen er det lettere at holde øje med, om man kan se optimalt. Som barn er det derimod svært at forholde sig til, om man kan se det, man skal. Derfor er det vigtigt som forælder at holde øje med dit barn, da de ofte ikke selv er klar over, om de skal have briller. Mange børn har også svært ved at sætte ord på det, hvis de ikke kan se ordentligt. Her får du en række råd til, hvordan du skal holde øje med, om dit barn har brug for briller, eller eventuelt læsebriller.

Et tegn du kan holde øje med er, om dit barn klager over hovedpine. Særligt hvis de klager over hovedpine i panden eller tindingen, kan det være et tegn på, at barnet ikke kan se ordentligt. Når man ikke kan se ordentligt, kræver det ekstra anstrengelse at se, og derfor får mange hovedpine, fordi de spænder i musklerne omkring øjnene for at komme til at se bedre.

Et andet tegn som forældre kan holde øje med er, om deres børn har svært ved at koncentrere sig. Hvis børn har svært ved at se, viser mange børn det ved at sidde uroligt i skolen, fordi de ikke kan koncentrere sig om at se hvad der står på tavlen eller i bøgerne. Hvis børnene i en længere periode har svært ved at koncentrere sig, kan det resultere i, at de får indlæringsproblemer. Jo hurtigere barnet får gjort noget ved synet, jo hurtigere kan de nå at følge med i skolen igen, så de ikke kommer for meget bagud.

Du kan også holde øje med, om dit barn sidder med hovedet helt nede i bogen for at kunne se og læse bogstaverne. Derudover klør børn med synsproblemer sig ofte i øjnene, i et forsøg på at komme til at se bedre. Du kan også opleve eventuelle synsproblemer ved at få dit barn til at læse højt. Hvis barnet ikke kan se ordentligt, vil de ofte have tendens til at springe ord eller linjer over, fordi de har svært ved at fokusere på, hvad der står i bogen.

Du kan læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på her.