Forside Generelt Skal din 17-årige ud og køre?

Skal din 17-årige ud og køre?

537
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I mange år har det været sådan i Danmark, at man har kunne begynde på sit kørekort som 17-årig og derefter få det udstedt, når man er blevet 18. Men d. 1 januar 2017 blev det, i en treårig forsøgsperiode, muligt for 17-årige at tage kørekort. Dette kræver dog, at den 17-årige ledsages af en erfaren bilist indtil han/hun bliver 18. Dette system er kendt fra udlandet, hvor det har vist sig, at de 18-årige bliver bedre bilister af at være ledsaget af erfarne bilister i et år. Men skal din søn eller datter køre som 17-årig?

Valg af erfaren bilist

Som forældre er det kun naturligt at blive nervøs når ens barn skal køre for første gang, også selvom han eller hun ikke er et rigtigt barn mere. Derfor vil forældrene nok foretrække, at det kun er dem der er med som erfaren bilist, eller minimum vælge hvem der skal med ud og køre med den nyligt udklækkede bilist. Den erfarne bilist er meget vigtig, da vedkommende skal sætte rammerne for kørslen. Selvom en bilist er erfaren, er det ikke ensbetydende med, at vedkommende er en ansvarlig bilist. Hvis en ny 17-årig bilist kommer ud og køre med en uansvarlig bilist, vil denne kunne have dårlig indflydelse på den nye letpåvirkelige bilist. Så hvis en 17-årig skal have kørekort til bil, er det vigtigt, de kommer ud og køre med en ansvarlig bilist.

Mere erfaring

Hvis den 17-årige bilist bliver ledsaget af en ansvarlig bilist og har modtaget den rette undervisning, vil der ikke være tvivl, om bilisten vil opnå erfaring hurtigere og derved blive en bedre bilist. Denne erfaring vil forhåbentligt kunne udrydde de ulykker, som nye 18-årige bilister er indblandet i.

Socialt samvær

Udover de praktiske og sikkerhedsmæssige årsager, inviterer tiltaget også til mere samvær mellem forældrene og deres teenager, som måske bruger mere til på værelset end sammen med familien. Her vil der være mulighed for socialt samvær når forældrene er med som erfaren bilist.