Forside Generelt Sådan får hele familien en god nattesøvn

Sådan får hele familien en god nattesøvn

1042
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det kan være svært at sove, når solen skinner udenfor. Her får I et par gode råd til, hvordan I optimerer jeres nattesøvn i sommervarmen.

Sommer og sol præger landet i disse uger. Ungerne er gået på sommerferie, og det er I måske også selv. Det er skønt, men det kan være svært at sove ordentligt i varmen — især når sengetiderne skifter, det er varmt, fuglene fløjter, og det hele er anderledes, end det plejer at være.

Vælg de rigtige gardner

Det er vigtigt, at I har de rigtige gardiner. Gardiner, som effektivt skygger mod solen og eventuelt også virker lydisolerende. De fås både som rullegardiner, almindelige gardiner og lamellgardiner. Det behøver altså ikke at være kedelige gardiner, bare fordi de effektivt kan skærme mod solen.

Nogle gardiner er også isolerende mod lyd, hvilket kan være effektivt, hvis der er larm udenfor. Eksempelvis hvis I bor i byen, hvor der kan være mange lyde fra biler, fulde mennesker og andre ting.

Brug en blæser, når det er for varmt

En blæser er en ting, der kan være rigtig god, når det er sommer. Der er ikke noget, der kan forstyrre søvnen mere, end hvis det er varmt, når I skal sove. Det er rigtig irriterende, og det kan gøre, at man vender og drejer sig, inden man falder i søvn flere timer efter. Her kan det være en god idé med en blæser, som kan sørge for, at der er en tempereret temperatur i rummet.

Ørepropper

Ørepropper er geniale om sommeren, hvis I har vinduerne åbne. Det kan være smart, hvis du har svært ved at sove på grund af lyde, der irriterer dig, og derfor medfører, at du ikke kan sove. Det er nemlig ikke altid, man kan falde i søvn, hvis man har lyde, der generer.