Forside Børn Sådan får du dit barn til at sove godt på rejsen sydpå

Sådan får du dit barn til at sove godt på rejsen sydpå

723
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Dit barn kan have meget svært ved at sove, når I er ude at rejse. Det skyldes selvfølgelig, at I befinder jeg er nogle omgivelser, der ikke er vante for dit barn. Børn værdsætter og har hårdt brug for en fast hverdag og et trygt hjem, så de ved, hvad de kan forvente og hvad der skal ske. Når I er ude at rejse har jeres barn selvfølgelig jer, forældrene, med, og det er dem vigtigste tryghed i sig selv, der er, men alligevel kan der være problemer med at sove roligt på ferien. Vi har samlet 3 tips til jer, så I kan være sikre på at gøre jeres for at barnet sover godt, når I rejser ned sydpå.

Tag en eller flere af barnets egne bamser med på ferien

Tryghed ligger i de ting, der er vante. Altså det vil sige de ting, som man er vant til hjemmefra. Børn har enormt meget brug for trygge rammer, og når de er ude at rejse, så oplever de det absolut modsatte, end det de er vant til hjemmefra. Nemlig uvante omgivelser. Uvante omgivelser og helt nye rutiner er meget udfordrende og svære for dem at acceptere, hvilket helt naturligt kan gå ind og påvirke deres søvn og gøre den direkte dårligere. De vil sove meget lettere i et nyt rum med anderledes lugte osv. Derfor er det en super idé at tage dit barns yndlingsbamse med på jeres tur. Den dufter og føles hjem, så den vil helt sikkert hjælpe dit barn til at kunne falde i søvn.  

Spørg efter en separat seng til barnet på hotellet

Selvom I helt sikkert har en rejseseng med til jeres barn, som I kan bruge på farten, så er kvaliteten af den søvn jeres barn får i en sådan seng altså bare slet ikke den samme som i en almindelig barneseng af en ordentlig kvalitet. Dit barn har lige så hårdt brug for at sove i en ordentlig seng som du har, for at kunne være ordentlig udhvilet dagen efter. På en ferie bruges der meget energi på at lære alle de nye indtryk at kende, så spørg på hotellet, hvor I bor, om de ikke har en, de kan stille jer til rådighed. De fleste hoteller plejer altid at have et par stykker stående, hvis det skulle ske, at en børnefamilie som jer ville flytte ind. Se her og find de bedste tremmesenge og de bedste vugger til baby.

Køl rummet med aircondition

Om sommeren står sydens sol sindssygt højt på himmelen, og temperaturerne dernede kan nemt komme op over de 30 grader, hvilket vi jo slet ikke er vant til herhjemme i lille, kolde Danmark.I løbet af dagen skal vi være meget opmærksomme på ikke at blive forbrændte af solen ved at smøre os ind i masser af solcreme og vi må heller ikke glemme at drikke rigeligt med vand, fordi vi naturligvis sveder. Om natten er det, at det kan blive allermest problematisk, fordi vi er vant til at sove i kølige rum og måske endda med hele to dyner. I syden kan det være uudholdeligt at sove med noget som helst over sig, hvilket virkelig kræver tilvænning, når man altid har været vant til at have et eller andet over sig. Det bedste man kan gøre, hvis der er mulighed for det på hotellet, eller hvor man nu bor, er at bruge airconditionen. Bare vær opmærksom på at slukke for den om natten. Så gør rummet køligt, før I går i seng, og sluk så for den, inden I falder i søvn.