Forside Økonomi Sådan får børnefamilien bedre styr på privatøkonomien

Sådan får børnefamilien bedre styr på privatøkonomien

655
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det at have børn er en fuldstændig ubestridt gave, men det er bestemt ikke billigt. Hvis man nu ikke har så mange penge i forvejen, så kan man godt ende med at have endnu færre penge på hånden, selvom man selvfølgelig får børnepenge. Man skal derfor undersøge alle muligheder for at skaffe ting så billigt som muligt. En klassisk god måde at spare nogle penge på er at arve børnetøj, møbler osv. fra venner og familie. Men der er også flere ting man selv kan gøre for at holde bedre styr på hele familiens økonomi.

Skriv løbene ned hvad i har brug for

Når man har et eller flere børn i husstanden, så kan det nogle gange være svært at holde styr på de forskellige ting der skal købes. Hvis man glemmer en eller flere ting, skal man ud og handle igen, og her forøges risikoen for, at man køber andre ting, som man egentlig ikke har behov for. For at undgå dette irriterende scenarie, kan man med en kridttavle i husstanden nemt skrive ting ned løbende, så man ikke glemmer det, når man skal ud og handler. I kan købe jeres nye kridttavle her.

Gem på jeres kvitteringer

Når man skal ligge et budget, så er det vigtigt at vide, hvor mange penge man bruger på de forskellige ting. I dag bruger de fleste danskere deres dankort, når de handler ind, men når der handles kontant, er det vigtigt at gemme kvitteringerne.

Læg et fast budget for alle familiemedlemmer

Budgettet er vigtigt for enhver husstand, men det er især vigtigt for børnefamilier med begrænsede midler. Ligesom det er vigtigt at vide hvor mange penge, man bruger på de forskellige ting, så er det også vigtigt at vide, hvor meget man bruger på hvert enkelt barn. På den måde finder man ud af, hvor meget man kan bruge på børnenes fritidsinteresser.