Forside Bolig Vintertid: Pas på boligen i kulden

Vintertid: Pas på boligen i kulden

1409
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Julen nærmer sig, og selvom det hårde vintervejr lader vente på sig, så er det godt at være forberedt. Få et par gode råd til, hvad du kan gøre, for at undgå huset tager skade i løbet af vinteren.

Vinteren er over os, og det kan ikke vare længe, før vintervejret for alvor begynder at vise sit sande ansigt. Snevejret inviterer til sjove aktiviteter udenfor — men også svinende aktiviteter. Ungerne slæber sjap og skidt med ind i huset, og generelt er vintervejret ikke noget, der er godt for huset.

Fjern sne fra taget

Hvis det sner meget, er det en god idé at fjerne sne fra taget løbende. Det kan nemlig komme til at veje for meget — især hvis taget er fladt — og det kan taget ikke holde til. Tag derfor en stige og fjern sneen løbende, så du undgår et beskadiget tag, når solen atter begynder at skinne.

Sørg for måtter til skoene

Det kan hurtigt blive en beskidt affære, når ungerne løber ind og ud ad døren for at lege med sne — og for at komme ind og styrke sig over en varm kop kakao, når kulden har fået sit tag i dem.

I værste tilfælde kan det komme til at gå ud over gulvene, hvis ungerne slæber sjap og skift med ind. Hvis I ikke skal risikere at skulle hyre en gulvsliber, når vinteren er omme, så sørg at ungerne har en måtte, hvor de kan tørre skoene af. Hav en udenfor og en indenfor — så undgår du, at der kommer skidt og småsten med ind på trægulvet.

Få tjekket låsen

Det er ikke kun trægulve, der er i farezonen om vinteren — det er din lås også. Den kan ikke altid klare kulden. Så det er en god idé at få den tjekket en gang hvert fjerde år. Og her er det vigtigt at pointere, at der sker flest indbrud i juletiden.

Derfor er det altså vigtigt, at låsen virker. I hvert fald hvis du vil have forhåbninger om, at din forsikring dækker, hvis du har været så uheldig at have ubudne gæster på besøg.