Forside Bolig Økonomi: Er boliginvestering en god idé for alle?

Økonomi: Er boliginvestering en god idé for alle?

773
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange familier investerer i fast ejendom, men det er ikke altid en god idé. Det er nemlig ikke uden risiko af betragte boligen som en investering. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Finanskrisen er for længst ovre, men ikke engang dén har udfordret vores tro på, at ejerboliger er en god investering. Faktisk viser en undersøgelse, som Boligsiden.dk har foretaget, at hver anden dansker betragter deres bolig som en god investering — eller betragtede den som en god investering, da de købte den.

Det er udelukkende, hvis man bliver boende i sin bolig i lang tid, man kan se den som værende en god investering. Alligevel her er det dog farligt, for det er usikkert, hvorvidt boligen kommer til at stige eller falde i værdi.

At tro på boligen bliver en god investering handler i virkeligheden mest om én ting; troen. Boligmarkedet kan vende, og det er svært at forudsige. Samtidig handler det om timing; hvornår man køber sin bolig, og hvornår man sælger igen.

Investér i stedet pengene i aktier og obligationer

Det er ikke en god idé at investere i fast ejendom i forhold til aktier og obligationer. Hvis du er usikker på aktiemarkedet, kan du tage fat i en investeringsforening som Miranova, der er specialiseret i at rådgive omkring investering.

Det er ikke lige så usikkert, hvis du investerer fornuftigt. Du har mulighed for selv at vælge, hvor stor en risiko du er villig til at løbe.

Hvor meget skal man investere?

Hvis du skal investere i en bolig, hvilket ikke anbefales, skal du i de fleste tilfælde tage et lån i banken til købet. Med aktier kan du komme i gang for et mindre beløb, men det anbefales, at du som minimum investere 20.000 kr. Ellers er der for mange gebyrer, du skal betale, som kommer til at gå udover afkastet i sidste ende.