Forside Børn Motorikken skal styrkes lige fra fødslen

Motorikken skal styrkes lige fra fødslen

640
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det kræver hverken kompliceret træning eller udstyr, når du skal hjælpe dig barn med at styrke sine motoriske evner. Se her, hvordan du hjælper dit barn med at få en god motorik.

De motoriske evner skal styrkes fra dit barn er helt spæd. De øvelser, I skal træne, varierer dog, afhængigt af barnets alder.

0 – 6 måneder

Indtil barnet bliver seks måneder, er det hovedet, der skal styr på. Det er derfor vigtigt, at barnet ligger på et fast underlag, hvor der er mulighed for at strække sig og lave de såkaldte totalbevægelser. De hjælper barnet med at finde ud af de basale ting som egen størrelse samt at orientere sig.

Hvis barnet ligger på maven, så kan det være en god idé at lægge noget ‘opsigtsvækkende’ legetøj foran. Eksempelvis noget farverigt legetøj, som giver barnet lyst til at orientere sig.

Barnet har indtil fødslen udelukkende været vant til at lægge i maven i helt faste rammer. Det er altså noget af en omvæltning at komme ud i den virkelige verden.

Derfor vil al berøring også være medvirkende til at barnets motoriske evner udvikles. Des flere sansindtryk, jo mere bevidst om egen krop bliver barnet — og det er altså ligegyldigt, om du aer dit barn, har det med i brusebad eller masserer det. Al berøring tæller.

6 – 12 måneder

Når barnet bliver over et halvt år, vil der ske en stor udvikling ift. barnets motorik. Det vil lære at rulle rundt, kravle, sidde op og måske endda rejse sig op og tage nogle skridt.

Også her skal hovedmusklerne dog trænes. Det er derfor stadig vigtigt, at din baby ligger på maven. Du kan også overveje at lægge barnet på en stor pude, så benene rører jorden. Hold fast i underbenene og hoften. Ganske let, vel at mærke. Det vil give barnet lyst til at lære at kravle og kan samtidig være med til at styrke dit barns balle-, ryg- og nakkemusikler.

Senere kan eksempelvis en Bilibo legeskal anvendes til at styrke barnets motoriske evner.