Forside Livsstil Mad: Foderet får din bedste ven i topform

Mad: Foderet får din bedste ven i topform

602
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er nok at se til i hverdagen. Ægteskab, familien, hus og helbred fylder meget, og ud over din egen sundhed, skal du huske at holde hunden i topform. Heldigvis ligger meget af løsningen i foderet.

Hundemad er ikke bare hundemad. På samme måde som din familie og du selv har brug for en balanceret og afvejet kost, således har din hund også brug for lidt af hvert. Så drop det foder, du køber i dagligvarebutikkerne og se, om du ikke kan få en kennel aftale.

BOF for bedste resultat

Seneste skud på stammen indenfor dogmer og diæter til hunde er BOF-diæten, og hvor mange serverer det samme tørfoder eller vådfoder til deres hund morgen, middag og aften, så arbejder man ved f. Eks. Essential Foods med hundefoder der varierer sig over dagene, ugerne og årene. Det kaldes BOF, er forkortelsen af Behavioural Optimizing Food og det arbejde udfra principperne om, at din hund skal have så naturlig en kost som muligt – og det er dåsemad ikke.

Det betyder, at hundens blodsukkerniveau forbliver stabilt hele dagen igennem. Som vi kender det fra os selv, så påvirker blodsukkeret humøret, aktivitetsniveauet og hos hunden er et stabillt blodsukkerniveau lige med en stærk hund.

Palæo til din bedste ven

En BOF-diæt indeholder meget kød, som betyder stærkt instinkt, ernæringen er optimal og kosten indeholder bær, frø, urter. Netop de naturlige elementer hjælper med at simulere en naturlig kost, som f.eks et eventuelt byttes indmad. Samtidig er foderet lavet af store stykker, som resulterer i, at hunden tygger maden og ikke længere bare sluger maden.

Det giver rigtig god mening, at hunde skal have varieret kost, og bag hele filosofien ligger ønsket om at holde dyret eller hunden så naturlig som muligt – det er Palæo – bare til din bedste ven.

Ribbenene afslører meget

Med en god og varieret kost følger også en sund krop. Det gælder selvfølgelig om at sørge for, at hunden får rigeligt med motion. Motionen er der mange råd til, men vurdering af sundheden bør man få en dyrlæge til at foretage. Der er dog ét godt råd, når du skal tjekke din bedste vens sundhed. Kan du mærke ribbenene tydeligt gennem pelsen, er din bedste ven sund og rask.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familielivet.net/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353