Forside Børn Klumme: Sådan får I en god jul — på trods af skilsmisse

Klumme: Sådan får I en god jul — på trods af skilsmisse

718
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Dét, der kendetegner den danske jul, er hygge. For mange familier i hvert fald. Den kan dog være knap så hyggelig for skilsmissefamilier. Faktisk kan det være en enormt svær tid, der fyldes af konflikter, sorg og bekymring — for hvordan gør man egentlig, når familien er splittet, og børnene skal deles i mellem de to forældre?

Hvis julefrokost skal ungerne deltage i? Hvordan kan man overhovedet skabe de rette forudsætninger for julehygge, når ikke børnene er der hele tiden — og hvad hvis børnene kan fornemme, at der er noget galt; at mor og far ikke er glade?

Ovenstående tanker er helt almindelige, men det hjælper ikke meget på julehumøret. Jo mere du tænker over de komplikationer, julen kan give, desto dårligere vil den ende med at blive i sidste ende. Det handler derfor om at acceptere jeres situation; acceptér at julen ikke er, som den tidligere har været — og at den heller ikke kommer til at blive det igen.

Når du har accepteret det, så får du også lettere ved at skue fremad, og derved komme videre. Det kan nemlig godt være, at julen aldrig bliver, som den har været, men derfor kan den godt blive god. Det handler om at få det bedste ud af situationen.

Ved at gøre det, får du den bedste jul — og det gør børnene også. Hvis de kan se, at mor og far har det godt med julen, så er de glade. Herunder får du et par gode råd til, hvordan du kan sikre de mest optimale vilkår, for at du får en god jul midt i skilsmissen:

  • Fokusér på at holde en god jul
  • Se på muligheder i stedet for begrænsninger
  • Beslut jer for, hvem der skal have børnene og på hvilke datoer — især juleaften er det vigtigt at nå til enighed om, hvem der skal have børnene
  • Hav klare aftaler med eks-husfællen, så I undgår unødige konflikter

Skal du ikke holde jul med dine børn, så overvej hvordan du får den bedste oplevelse ud af situationen alligevel. Deltag i et arrangement med andre, der ikke har børn, tag med familien til jul. Husk på, at det trods alt bare er jul — og der kommer en ny chance næste år.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familielivet.net/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353