Forside Bolig Indretning: Hvilken type gardin skal I vælge i hjemmet?

Indretning: Hvilken type gardin skal I vælge i hjemmet?

939
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Gardinmoden ændrer sig hele tiden. Det lyder måske ikke så ophidsende, men udvalget af gardintyper er i konstant udvikling, og det bliver mere og mere spændende. Dog kan det være svært at gennemskue, hvilke gardiner du skal vælge — for hvilke fordele og ulemper har de forskellige modeller?

Et par gode råd til valg af gardiner

  1. Hvilket praktisk formål har gardinet? Det er værd at overveje til at starte med. Hvad er der behov for? Skal gardinet udelukkende være til for synets skyld, eller er der også brug for at kunne skærme for solen? Er der eksempelvis behov for, at det er et mørklægningsgardin? Det er der især på soveværelset, hvor det er vigtigt at kunne lukke lyset ude. Især om sommeren.
  2. Hvilken form har dit vindue? Se kritisk på det, og beslut ud fra den form, dit vindue har, hvilken gardintype, der vil egne sig bedst. Herudover skal det samtidig gerne opfylde de praktiske krav, du har til dit gardin. Har du et gulv til loft-vindue, og vil du gerne kunne regulere lysindfaldet, så vil det være en oplagt mulighed at vælge lamelgardiner.
  3. Når du har besluttet, hvilket formål gardinet skal have, samt hvilken form og type det skal være, er det nødvendigt at kigge på, hvilken farve og mønster det skal have. Kig på det rum, de skal hænge i, med et kritisk øje. Hvilke farver og stil er der i hjemmet? Vælg en farve og et mønster, der matcher hjemmets øvrige stil. Så vil du opleve, at gardinet harmonerer med resten af hjemmet, og er med til at fuldende udtrykket — og måske endda bidrage til at skabe en bedre atmosfære i hjemmet.

Følger du de ovenstående råd, så er du et godt skridt på vejen mod det rigtige gardin. Det vigtigste er, at gardinet kan udfylde den funktion, det skal have, og er med til at understøtte dit hjems stil.