Forside Bolig Hvordan kan man undgå tyveri i hjemmet?

Hvordan kan man undgå tyveri i hjemmet?

584
0
DEL
tyv

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2018 begået 28.765 indbrud i danske hjem og det svare til et fald af antallet af indbrud med 1,3 % i forhold til året før. Det går derfor den rigtige vej, men det går stadigt langsomt. Det gennemsnitlige indbrudstal er på ca. 50 pr. 10.000 indbyggere, som fortsat er alt for højt. Derfor er det vigtigt at begynde at sikre sit hjem, så vi kan få de tal ned.  

Tyverialarm 

En tyverialarm, er en af de bedste måder at sikre dit hjem. Bare det at en indbrudstyv, kan se at du har et klistermærke hvor der står alarm på, så springer de fleste over. Du kan få tyverialarmer, som er tilknyttet et vagtselskab, ellers kan du også få en tyverialarm, som kun kontakter dig, hvis den bliver udløst. 

Nabohjælp 

En anden effektiv løsning er nabohjælp. Dette er en ordning hvor man i nabolaget er enige om at man holder øje med hinanden boliger, især hvis man ved at nogle ikke er hjemme i en periode. 
Der skal handling bag klistermærket, også i hverdagen,  før det virker. Men det er let: 

  • Hils på alle, du møder i nabolaget både dem du kender og dem du ikke kender 
  • Udveksl telefonnummer med dine naboer, så I nemt kan komme i kontakt med hinanden 
  • Fortæl dine naboer, hvis du ser noget mistænkeligt. Så kan flere holde øje og sikre deres hjem 

Dette virker også og mange indbrudstyve holder sig væk fra nabolag, hvor de skilter med nabohjælp.
Der er pt. 287279 aktive nabohjælpere. 

Lad lyset stå tændt når du ikke er hjemme 

Hvis du skal være væk fra hjemmet om aftenen eller i flere dage, kan det være en god ide at lade lyset stå tændt i stuen, eller køkkenet, så tyven tror du er hjemme. Det kan også være en ide, hvis naboen har to biler at spørge om han vil parkere i din indkørsel, så det ligner du er hjemme.