Forside Generelt Hvordan blev den danske pandekage til?

Hvordan blev den danske pandekage til?

47
0
DEL
pandekager

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Den danske pandekage er utrolig populær. Det er en sand klassiker. Din oldeforældre har lavet dem til dine bedsteforældre, som har lavet dem til dine forældre, som har lavet dem til dig. Og mon ikke du fører traditionen videre? Opskriften er en del af dansk kultur; men hvad er egentlig historien bag?

Pandekagens oprindelse

Efter sigende er den gode gammeldags pandekage over 500 år gammel. En historie lyder at pandekagen stammer fra dengang, man fastede op til påske, hvor mad som mælk, æg og smør ville blive dårligt, hvis man lod dem stå under hele fasten. Man skulle have spist det, inden fasten begyndte, så man blandede det med mel, og så opstod den lækre opskrift. Selvom traditionen ved at faste er uddød i Danmark, holder den gode gamle pandekage stadig ved.

Stadig populær i dag

Dens popularitet er ikke faldet, og pandekagen er elsket af både voksne og børn. Den er flad, den er tynd, den fylder hele din tallerken, og du kan spise den enten med fingrene eller med kniv og gaffel. Den er den type mad, der kan tilpasses til den individuelles smag. Vil du lave dine egne gammeldags pandekager, kan du se en rigtig god opskrift på https://www.hurtigmums.dk/pandekager/.

Passer til ethvert måltid

Danske pandekager kan spises til både morgenmad, middag, aftensmad og dessert, fordi du bestemmer selv hvad deres fyld skal være. De kan være både salte og søde, alt efter hvad du foretrækker. Der er de klassiske tilbehør som syltetøj og sukker, men andre søder sager som sirup og chokolade er også rigtig lækre.

Derudover er madpandekager med fyld af ost, kød og grøntsager også rigtig appetitlige, og de bliver nemt spist af mennesker i alle aldre. Det kan siges at de er den perfekte mad, fordi der er ingen, der ikke vil kunne lide en god pandekage.