Forside Børn Hjælp dine børn med at udvikle motorikken

Hjælp dine børn med at udvikle motorikken

579
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi lever i en tid, hvor børn sidder mere og mere stille i skolen og foran tv- eller tabletskærme, hvorfor de desværre ofte ender med at være inaktive. Derfor er det vigtigt, at vi forældre sørger for, at vores børn allerede fra en tidlig alder udvikler deres motoriske evner, så de kan få de bedste muligheder for et sundt og aktivt liv.

Små børn har godt af at tumle rundt

Udviklingen af motoriske færdigheder er altafgørende for børn, da der på den lange bane er sammenhæng mellem dem og den generelle fysiske og psykiske sundhed. Derfor er det vigtigt, at børn allerede fra en meget tidlig alder jævnligt træner deres motorik. Gør det for eksempel på en stor og lækker tumlemadras, hvor du ikke skal være nervøs for, at barnet falder af, men derimod kan lade det udfolde sig og tumle rundt. De fås i meget funktionelle modeller, som går smukt i spænd med en moderne indrettet bolig.

Førskolebarnet bevæger sig

Børn i 2-5-årsalderen bevæger sig helt af sig selv, hvis opgivelserne er til det. Så længe vi som forældre lader børnene bevæge sig på egen hånd og ikke løfter dem rundt over alt, udvikler de helt naturlige deres motoriske færdigheder i hverdagen. Når børnene starter i skole, begynder de at sidde mere stille, og det skal man være opmærksom på.

Ældre børn

Efterhånden som børnene bliver ældre, er det muligvis mere lokkende at sætte sig foran fjernsynet eller computeren end at gå udenfor. Det er især her, du skal holde fast og blive ved med at opfordre dem til at være aktive. En effektiv måde at gøre det på er ved selv at deltage i aktiviteten. Gå for eksempel med ud i haven og spil fodbold. Boldspil er generelt godt til at udvikle og vedligeholde koordination- og balanceevner, som er to centrale elementer i menneskets motorik.