Forside Bolig Guide: Vælg de gardiner, der passer til dit hjem

Guide: Vælg de gardiner, der passer til dit hjem

776
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vælger du også altid den letteste og billigste løsning, når der skal hænges gardiner op? Så er du ikke alene. Se her, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge gardiner.

Gardiner er ikke nødvendigvis det, der står allerhøjest på to do-listen, når du skal indrette dit hjem. Mange ender derfor med at vælge en kedelig løsning, der er nem og billig. Gardiner skal jo alligevel bare skærme af for solen, ikke?

De forkerte gardiner kan ødelægge indretningen

I de fleste tilfælde ender du med et kedeligt resultat, der kan være direkte grimt, hvis du ikke vælger dine gardiner med omhu. Og det er dumt, hvis gardinerne skal være dén kontrast, der gør, at dit hjem ikke bliver fuldendt. Du har jo brugt adskillige timer og energi på at indrette den øvrige del af dit hjem.

En skam, for gardiner kan sagtens have den modsatte effekt; at fuldende hjemmet og dét rum, de er i. Du kan se de forskellige gardintyper her.

Hvilken type skal du have i dit hjem?

Du skal ikke bare vælge én type gardiner i dit hjem. Du får meget mere ud af at vælge forskellige, men de skal selvfølgelig passe til det rum, de er placeret i. Det er ikke alle rum, der har den samme funktion.

Vælg derfor altid gardintypen ud fra, hvilken funktion de skal have. Skal du have dem i stuen, er det en god idé at kunne regulere lysindfaldet, så du ikke behøver at have gardinerne rullet ned for at skærme for solen.

På badeværelset kan det være praktisk at have persienner, fordi de kan holde til den damp, der uundgåeligt vil komme, når du tager brusebad. De er lette at indstille, så du selv kan bestemme, hvor meget lys du vil have ind – og hvor let, det er at se ind.