Forside Generelt Guide: Saml hele familien, når dødsboet skal tømmes

Guide: Saml hele familien, når dødsboet skal tømmes

704
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Du står foran en periode med sorg, bearbejdelse og minder, når en af dine kære går bort. Samtidig skal du forholde dig til en række praktiske ting, når dødsboet skal tømmes. Læs her, hvordan du gør.

Når en af dine kære ikke længere er her mere, rammes du sandsynligvis af sorg. Du vil længes efter personen, og du vil blive mindet om afdøde hele tiden. Særligt, når dødsboet skal tømmes. Det kan være hårdt at skulle stå for alt det praktiske, samtidig med at du skal bearbejde din sorg.

Saml hele familien

Det er vigtigt, at alle familiemedlemmer er til stede, når dødsboet skal tømmes. Alle skal have mulighed for at sige et sidste farvel, inden huset eller lejligheden bliver ryddet. Samtidig er det vigtigt, at alle har mulighed for at få de ting med, de gerne vil have, så de kan blive mindet om afdøde.

Du kan få hjælp til tømning af dødsbo, eller du kan vælge, at det er familien, der skal gøre det selv. Uanset, hvilken løsning du vælger, så er det vigtigt, at hele familien er samlet til at udvælge de ting, der skal smides ud, og dem der skal gemmes.

Tag eventuelt billeder

Det kan være en god idé at fotografere afdødes hjem, før I begynder at tømme dødsboet. Ofte vil det være svært at smide ting ud, da der er minder knyttet til dem. Også selvom de ikke har noget økonomisk værdi, vil det være svært at skulle smide dem i containeren.

Ved at fotografere hjemmet, før I rydder det, vil det være langt mindre emotionelt at smide tingene ud, da I altid kan se fotografierne igennem, hvor de er afbilledet. Herudover er der mulighed for at lave et sidste minde-album, som hele familien kan samles omkring, når sorgen har lagt sig og er blevet bearbejdet.