Forside Børn Gør dit barn klar til at gå på trapper

Gør dit barn klar til at gå på trapper

670
0
DEL
trappe

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Børn elsker at gøre alting selv. De elsker at være selvstændige, og derfor kommer forældre ofte på overarbejde, da mange børn langt fra kan gøre alting selv. Heldigvis kan vi lære børnene mange ting, så de i sidste ende bliver klar til at gøre det helt på egen hånd. For mange forældre er det skræmmende at have en trappe i hjemmet, især når man har helt små børn. Særligt børn i kravlealderen elsker at gå på opdagelse, og her kan trappen udgøre en fare, hvis barnet ikke er vant til at færdes på trapper. Heldigvis kan du let gøre dit barn klar til at færdes sikkert på trappen.

Sådan bliver dit barn tryg ved at gå på trapper

Når du skal gøre dit barn tryg ved at gå på trapper, kræver det lidt træning. En god måde at gøre barnet tryg ved trapper er, at gøre trapperne til noget sjovt. Dette gøres ved at skabe en god stemning omkring trappen, og husk at endelig, at du ikke må presse dit barn til noget, som barnet ikke er klar til. Du kan begynde med at lære barnet at kravle op ad trappen på alle fire, så barnet får en god fornemmelse af trappen. Når barnet er tryg ved dette, kan I begynde at gå på trappen. Vær ved dit barns side hele vejen, så barnet føler sig støttet og trygt. Inden længe vil dit barn være i stand til at gå på trappen selv, hvor du som forælder kan være tryg ved dette.

Vælg den rigtige trappe

Hvis du vil være sikker på at dit barn kan færdes trygt på jeres trappe, er det vigtigt at vælge en god trappe. Det er vigtigt at vælge en trappe i god kvalitet, og gerne en trætrappe. Hvis I køber en trætrappe i god kvalitet, er den sikret mange års levetid i jeres hjem. I et hjem med børn kan det være en god idé at få et solidt gelænder på trappen, så I ikke risikerer at børnene falder ned ad trappen. Ligeledes kan det være en god idé at få en lille låge ved toppen af trappen, for at sikre børnene mest muligt.