Forside Generelt Ferie i egen båd

Ferie i egen båd

40
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Er du en af de mange danskere, der har tænkt på at holde ferie i egen eller lejet båd? Bådferie er en helt særlig måde at holde ferie på. Man får masser af frisk luft og kvalitetstid med familien. Tempoet falder drastisk, når man er langt fra hverdagen og befinder sig ude midt på havet mutters alene. Hvad enten I vælger at holde en bådferie på de europæiske floder og kanaler, eller vil sejle Danmark rundt, så skal sikkerheden være helt i top.

Sikkerhed frem for alt

Inden jeres første bådferie er det vigtigt at få styr på sikkerheden. I Danmark skal du have førerbevis til speedbåd, og hos de fleste udlejere skal du have en såkaldt duelighedsprøve til både sejlbåd og motorbåd. Hele familien bør også lære førstehjælp og elementær brandslukning, for ude på havet kan der være langt til akut hjælp. Har I børn med, så lær dem at svømme eller gør dem fortrolige med vand inden ferien.

Husk redningsvest

Uanset hvor sikker du føler dig, når du færdes på havet, og uanset, hvor god en svømmer du er, kan du altid ende på den forkerte side af rælingen. En bådulykke er svær at forudse, og i det iskolde vand hjælper ingen kære mor. Kun en god redningsvest. Redningsveste til alle ombord er et lovkrav, og redningsvesten er det absolut vigtigste sikkerhedsudstyr på båden. Har du børn, så giv dem redningsvest på, når de render rundt mellem bådene og leger. Ofte møder børnene andre børn, når I ligger til kajs, og de leger mellem bådene og hos hinanden. Vænner du dem til, altid at have deres redningsveste på i nærheden af vand, sikrer du dem, hvis de skulle hænde at falde i havnen. Husk også at sikre jeres firbenede ven med en af de særlige flydeveste til hunde.