Forside Bolig Haveliv: Brug foråret til at få ordnet udendørsarealerne

Haveliv: Brug foråret til at få ordnet udendørsarealerne

855
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Så er julen og nytåret overstået. Endelig, vil nogle mene. Det betyder nemlig, at der ikke går længe, inden foråret titter frem fra en skyfri himmel. Hvilken bedre anledning er der til at gøre sine udendørsarealer klar?

Gør terrassen klar til sommeren

Er din terrasse af sten, så er der stor chance for, at fliserne med tiden bliver begroet med alger, og fugerne fyldes med mos. Det skal selvfølgelig ordnes, og den mest miljøvenlige måde, hvorpå dette kan gøres, er ved at kradse op i fugerne, og derefter sprede fugesand ud over dem. Husk at være grundig, så fugesandet fejes helt ned i fugerne.

Lad sandet ligge i et par uger, og fej jævnligt frem og tilbage med en stiv kost. Ved at gøre dette slår du nemlig to fluer med ét smæk. Du får fjernet den værste algevækst, men du får også fyldt fugerne op med fugesand samtidig. På den måde begrænser du de muligheder, ukrudtet har, for at vokse mellem fliserne.

Få styr på jeres projekter

De fleste familier har nogle hængepartier, når det kommer til ‘gør det selv’-projekter. Dem kan du med fordel gå i gang med at få gjort kål på, så de kan nydes, når sommeren bryder ud i fuldt flor.

Har du et cykelstativ, der skal sættes op — så få det gjort. Det samme gælder, hvis du har andre projekter, der simpelthen bare skal ordnes. Få det gjort, inden sommeren for alvor banker på døren.

Klargøring samt klipning af græsplænen

Når det bliver marts og april, er det på tide at klippe græsplænen. Det er nemlig her, den begynder at vokse, og derfor er det også her, du skal i gang med at slå den. Det skal gøres cirka én gang om ugen.

Klip det ned til cirka fire centimeter, indtil græsset kommer i god vækst. Det kan også være en god idé at give græsset en omgang gødning samt eventuelt en omgang kalk, da det giver en sund plæne og er medvirkende til, at mængden af mos og andet ukrudt reduceres. Er der meget mos i plænen, er det muligt at fjerne det ved at rive plænen igennem og samle mosset.