Forside Bolig Familieflytning: Disse ting skal I huske

Familieflytning: Disse ting skal I huske

903
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange familier bliver nødt til at flytte en gang imellem. Det kan være grundet forældrene skifter job, men det kan også være på grund af en masse andre ting. Herunder får I et par gode råd, som I bør følge, når I flytter. Se det som en slags huskeliste. 

Skift folkeregisteradresse

Når I skal flytte, er det vigtigt, at I melder det til folkeregistret senest fem dage efter, at I er flyttet. Det skal anmeldes på kommunens hjemmeside, og der skal anvendes NemID, når I skal melde flytningen online.

Husk at melde din adresseændring

Mange offentlige institutioner får besked automatisk, når du ændrer din folkeregister adresse. Dog er der forskellige steder, hvor det ikke bliver oplyst automatisk. Det drejer sig blandt andet om:

  • El- og gasleverandører
  • Fritidsaktiviteter — sportsklubber og lignende
  • Læge — såfremt du vælger at beholde den samme læge
  • Olieselskabet
  • Tandlægen
  • Vandværk
  • Varmeselskab
  • Du kan altid se flere steder på cpr.dk

Husk at sætte dit navn på postkassen

Det er vigtigt, at dit navn bliver sat på postkassen med det samme. Ellers har Post Danmark faktisk pligt til ikke at aflevere posten. Husk desuden på, at hvis du har tilmeldt dig ‘Reklamer Nej Tak’, så stopper det, hvis du skifter din adresse, og du skal altså tilmelde dig igen.

Skift læge

Du skal vælge en læge, der bor max 15 kilometer fra din bolig. Hvis du flytter og skal skifte læge, så er det gratis, når du gør det i forbindelse med flytningen. Du gør det på nettet, når du også skifter kommune.

Skift tandlæge

Du skal også skifte tandlæge, når du flytter. Du kan selvfølgelig beholde den gamle, men i langt de fleste tilfælde — i hvert fald hvis du flytter fra én kommune til en anden — så er det en god idé at flytte, så der ikke er så langt.

Flytter du eksempelvis fra Odense til København, så er det væsentligt mere praktisk at have sin tandlæge i København.