Forside Bolig Det er tid til at male huset! …eller er det? Se her,...

Det er tid til at male huset! …eller er det? Se her, hvad du skal passe på!

563
0
DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Forårsvejret er på fuldt blus i disse dage, og det medvirker, at det endelig er til at være udenfor — uden at fryse, vel at mærke. Udenfor, hvor man kan gå igang med alle de små sysler, der skal til, hvis huset atter skal genvinde sin status som nabolagets stolthed.

Det er dog ikke alle huslige sysler, der er lige attraktive, når det er forår. Netop på grund af vejret. Vi guider dig til, hvad du skal holde dig fra, når huset skal have en ordentlig forårsomgang. Hint: Du bliver nødt til at vente til sensommer/efterår med nogle af dem.

Kan jeg male mit træværk om foråret?

Når det er forår, er træværket ikke nået at tørre helt endnu, og der vil stadig være fugt at spore. Derfor er det ikke altid en god løsning at male, når det er forår. Er der mere end 15% fugt i træet, vil du nemlig højst sandsynligt opleve, at træværket bliver beskadiget efter noget tid.

Derfor er det ofte en god idé at vente til august eller september med at male. Her har træværket fået tid til at tørre gennem sommeren. Vær desuden opmærksom på, at det ikke er en god idé at male i direkte sollys. Så risikerer du nemlig at træbeskyttelsen tørrer så hurtigt, at den ikke når at trænge ordentligt ind i træet. Det er bedst at male træværket, når det er mellem 10 – 25 grader udenfor.

Er det essentielt at vælge udendørsmaling?

Der findes mange forskellige typer af maling; nogle egner sig til indendørsbrug, imens andre primært er skabt til anvendelse udendørs. Men hvor vigtigt er det egentlig, at du anvender udendørsmaling, når du maler udenfor? Faktisk er det essentielt, at du vælger den rigtige type maling.

Generelt er der to faktorer, du bør være opmærksom på, når du skal male udenfor; hvilket underlag maler du på, samt hvordan vind og vejr kommer til at påvirke malingen samt underlaget, det er lagt på.

Er du i tvivl om, hvilken maling du skal vælge? Så tag fat i den lokale maler på Fyn, Jylland, Sjælland eller dér, hvor du holder til.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familielivet.net/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353